dr Dušan Đorđević

Dr Dušan Đorđević je specijalista ortopedske hirurgije. Specijalističke studije završio je 2010. godine na VMA Beograd, a magistarske studije 2013. na Univerzitetu u Nišu gde je trenutno na doktorskim studijama. 

Usavršao se u zemlji i inostranstvu u trening centrima i specijalizovanim bolnicama iz oblasti artroskopske i otvorene ortopedske hirurgije i traumatologije.

U svakodnevnoj praksi sprovodi dijagnostičke procedure kao i neoperativno i operativno lečenje povreda i degenerativnih oboljenja kolena. Kod oštećenja meniskusa artroskopski vrši šivenje ili uklanjanje oštećenog dela meniskusa u zavisnosti od slučaja. Vrši rekonstrukcije oštećenih ligamenata kolena artroskopski asistirano (prednje i zadnje ukrštene veze kao unutrašnjeg ligamenta čašice). Artroskopski asistirano sprovodi transplantaciju hrskavice kod manjih defekata na kolenu. Osim toga, vrši primarne i revizione ugradnje veštačkih zglobova kolena. 

Vrši operativno lečenje svih vrsta preloma u nivou zgloba kuka kao i primarne i revizione ugradnje zgloba kuka. Sprovodi dijagnostičke, neoperativne i operativne procedure u cilju lečenja povreda i oboljenja ramena.  Vrši artroskopije ramena u cilju stabilizacije ramena, uklanjanja subakrobijalne burze ili rešavanja smrznutog ramena

Kod preloma dugih kostiju donjih ekstremiteta radi osteosintezu u cilju zarastanja preloma intramedularnim klinom koji omogućava brzu vertikalizaciju i oporavak pacijenta.