Stopalo, bol u stopalu, povreda stopala, oboljenje stopala i procedure | OrthoExpert
OrthoExpert Logo

 

Izaberite ordinaciju

Beograd Niš

Trenutno izabrana ordinacija: Beograd

Ordinaciju u svakom trenutku možete promeniti klikom na link Promena ordinacije

Stopalo i skočni zglob su kompleksan sistem kostiju, ligamenata i mišića, koji zajedno igraju važnu ulogu u formiranju pravilne strukture i obezbedjuju stabilnost, tako da možete hodati, trčati, uvrtati se, okretati i skakati. Povreda stopala, hronična prekomerna upotreba, mehanički deformitet ili oboljenje stopala mogu izazvati slabljenje bilo koje od tih struktura. U tom slučaju, važno je odmah potražiti kvalifikovanog ortopedskog hirurga u oblasti skočnog zgloba i stopala, kako bi se dijagnostikovalo i lečilo navedeno stanje. Cilj lečenja je da se ponovo vratite na noge i uživate u životu što je brže moguće.

Stopala i skočni zglobovi igraju vitalnu ulogu u apsorbovanju težine naših tela i pružaju mogućnost hodanja, trčanja i skokanja. Prosečna osoba dnevno npravi oko 7500 koraka (ili više, ako ste aktivni). Stoga nije iznenađujuće da se kod oko 75% populacije javlja, u nekom obliku, bol u stopalu ili bol u skočnim zglobovima u određenom periodu života.

Možete se pouzdati u naš specijalizovani tim za stopalo i skočni zglob, koji se može pohvaliti velikim uspehom u oblasti ortopedske hirurgije stopala i skočnog zgloba, i koji će sa velikom pažnjom sagledati Vaš problem, bez obzira na to koliko je on mali ili ozbiljan. Tim za hirurgiju stopala i skočnog zgloba sveobuhvatno pristupa prevenciji, lečenju i praćenju poremećaja stopala i skočnog zgloba, uključujući izradu ortoza po meri, gipsanu imobilizaciju, fizikalnu terapiju, kao i hiruršku intervenciju kada je to potrebno.

Ova stranica za stopalo i skočni zglob je dizajnirana da pomogne i pruži osnovne informacije o bolestima stopala i skočnog zgloba i edukuje o najsavremenijim pristupima lečenju oboljenja stopala i skočnog zgloba. Ako imate bolove u stopalu i skočnom zglobu, obratite se OrthoExpert timu i dopustite našim kvalifikovanim lekarima da Vas vrate na noge.

Povrede stopala i oboljenja stopala

Procedure za lečenje povreda i oboljenja stopala

  • -